У російських окупантів вже немає сил для наступу, - Жданов

У росіян вже немає сил, щоб йти в наступ. Окупаційні війська другий тиждень не мають успіху. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі каналу "FreeДом", передають Патріоти України.

"Їхній наступ вже другий тиждень не має успіху. Ми тримаємо оборону. Так, нам дуже важко, ми несемо втрати, але ми тримаємо оборону. Вони не можуть виконати політичне завдання по захопленню Донецької області", – говорить Жданов.

За його словами, погрози РФ з приводу Запорізької АЕС можуть бути відповіддю на український контрнаступ на півдні. Експерт зазначив, що провокації на ЗАЕС – останній аргумент Росії, адже інших аргументів у неї фактично не залишилося.

За даними Жданова, загарбники знімали війська з Донецького напрямку і передали на Запорізьке, бо із Запорізького окупаційні війська перейшли на Південнобузький напрямок.

"Зараз вони відтягли війська. Вони шукають будь-які способи, незважаючи на гуманність і здоровий глузд, щоб отримати запобіжник, щоб Україна не наступала", – підсумував експерт.

Потрібні нові бригади: Американський генерал оцінив кадрові проблеми ЗСУ

середа, 1 травень 2024, 11:30

Україна повинна формувати нові бригади, бо молоді офіцери частіше гинуть на фронті, оскільки дуже помітні для ворога та намагаються повести за собою солдатів. Про це заявив екскомандувач Сил США в Європі, генерал Бен Годжес у розмові з NV. передають Па...

Росія планує до 9 травня завершити перегрупування та розгортання військ: Машовець пояснив, що це означає

середа, 1 травень 2024, 10:49

Окрім цього, експерт зауважує, продовжується розпочате нещодавно переміщення ряду частин та підрозділів зі складу 76-ї десантно-штурмової дивізії із смуги дії УВ "Днєпр" (Оріхівський напрямок) у смугу дії УВ "Запад" (або у смугу дії УВ "Юг", Краматорсь...