"У російських військових буде шок, якщо вони перейдуть кордон України": Муженко попередив окупантів про багато "неприємних сюрпризів"

Війна проти України не буде "легкою прогулянкою" для Росії через консолідацію української нації й об'єднання всіх силових структур країни.

У разі відкритої агресії проти України у російських військових тільки на першому етапі буде бажання воювати. Таку думку колишній головнокомандувач Збройних сил України генерал Віктор Муженко висловив в інтерв'ю, опублікованому 1 травня, передають Патріоти України.

"У росіян є проблеми з мотивацією воювати в Україні. Звичайно, на першому етапі буде бажання: "Ми зайдемо і покажемо хохлам". Але пізніше з'явиться розуміння. У 2014 році була ситуація з полоном 10 російських десантників – після ударів вертольотів і ракет по батальйонно-тактичній групі, яка заходила, її розсіяли.[...] Вони сказали: "Думали, нас будуть зустрічати, як у Криму з квітами. А по нас завдали ударів вертольоти". Це для них був шок. Такий же шок буде, якщо вони перейдуть український кордон", – сказав український генерал.

За його словами, війна проти України не буде "легкою прогулянкою" для Росії через консолідацію української нації й об'єднання всіх силових структур України. "Бойовий дух – той фактор, який ніколи не враховують, який росіяни не врахували у 2014 році. Особливо після Криму, коли не було достойної відсічі й вони зрозуміли, що українська армія деморалізована. Донбас з'явився як наслідок Криму, але, як казав один російський депутат на шоу [російського пропагандиста Володимира] Соловйова: "У нас уже все було вирішено, коли раптом звідкись узялася українська армія", – пояснив Муженко.

Джерело: ВВС Україна

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...