У розхід йдуть усі: Британська розвідка назвала чисельність співробітників Росгвардії на війні з Україною

Наразі в Україні дислоковано понад 30 тисяч співробітників Росгвардії. Більшість особового складу Росгвардії займається охороною тилу, і лише кілька підрозділів беруть участь у боях на передовий, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

Як зазначається у зведенні, головний бойовий підрозділ Росгвардії, 116-а бригада спеціального призначення, швидше за все, складається з трьох полків військ, які мають доступ до танків, бойових машин піхоти та артилерії.

За даними британської розвідки, з початку 2024 Росгвардія намагалася збільшити свої передові сили за рахунок поглинання російських нерегулярних формувань. Росгвардія успішно інтегрувала до своїх лав батальйон "Восток" так званої "ДНР" у травні 2024 року. "Ймовірно, що очікувана угода про службу вагнерівських сил у складі 1-го добровольчого корпусу Росгвардії була порушена в березні 2024 року", - зазначають у Міноборони Британії.

"ЗСУ провели заходи": Окупати залучають резерви, щоб не дати Україні перехопити ініціативу на Харківщині, - військовий

понеділок, 22 липень 2024, 22:55

Командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Юрій Федоренко заявив в ефірі "Еспресо", що у Харківській області російські окупанти намагаються тримати бойові дії на високоінтенсивному рівні, передають Патріоти У...

"Можуть сконцентрувати свої сили та засоби": Експерт пояснив, чим небезпечне захоплення окупантами села Прогрес

понеділок, 22 липень 2024, 22:25

Захоплення російськими загарбниками села Прогрес, що у Покровському району Донеччини, може дозволити окупантам створити буфер безпеки на південь від траси Т0511. Таку думку в есері "Еспресо" висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний сп...