У розпал війни проти України: У Росії посилили покарання за дезертирство і ввели в КК поняття "мобілізація" та "воєнний час"

Депутати Державної думи РФ ухвалили поправки до закону про кримінальну відповідальність, збільшивши термін тюремного ув'язнення у разі дезертирства або неявки до військкомату по повістці до 10 років. Обтяжливою обставиною для російських призовників стане ухилення від обов'язків "у період мобілізації або воєнного стану, у воєнний час", передають Патріоти України.

Раніше аналогічне порушення спричиняло вирок до семи років позбавлення волі. Про це повідомило пропагандистське агентство "РІА Новини".

Відтепер солдатам окупаційної армії не можна добровільно здаватися в полон. У цьому випадку російському військовому загрожує до 10 років в'язниці.

"Посилюється відповідальність за невиконання військового наказу, опір начальнику з військової служби, самовільне залишення місця служби, дезертирство, ухилення від служби, порушення правил служби, втрату військового майна, якщо вони вчинені "у період воєнного стану, у воєнний час або в умовах збройного конфлікту або ведення бойових дій", – зазначено в пояснювальній записці до нормативного акту.

Цікаво, що Держдума внесла найбільш жорстку кримінальну відповідальність саме за мародерство : грабіж домашнього та промислового начиння в окупованих містах України може спричинити 15 років колонії. Ймовірно, депутатів ображають глузування всього цивілізованого світу над "другою у світі", яка вивозить із собою унітази, комоди та душові кабінки.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...