У розвідці Британії пояснили, чому РФ заговорила про "розширення географії" війни проти України

У Кремлі відкрито збрехали, що вирішили "розширити географію" війни проти України на південні регіони нібито через постачання Києву західної зброї. Це спочатку входило до планів РФ, а нині вона просто готує підґрунтя для проведення псевдореферендумів за межами Донбасу. Про це йдеться у зведенні на 24 липня від військової розвідки Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України.

Зазначається, що на сході маломасштабні російські наступальні дії, як і раніше, зосереджені на Бахмутському напрямку, але прогрес у них мінімальний. Нагадаємо, що 20 липня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Кремль розширив масштаби своєї "спеціальної операції" за межі "Л/ДНР".

За його словами, тепер вона включає нові додаткові райони, зокрема Херсонську й Запорізьку області, нібито у відповідь на те, що західні країни постачають Україні зброю більшої дальності."Це неправда. Росія не "розширила" свою війну. Збереження довгострокового контролю над цими районами майже напевно було первинною метою вторгнення", – вважають у британській розвідці.

Там нагадали, що війська РФ вторглися в ці райони в лютому, а призначена нею окупаційна так звана влада публічно обговорює перспективи проведення "законних незалежних референдумів" щонайменше із середини березня.

У розвідці Британії вказали на існування реальної можливості того, що Лавров зробив такі коментарі, щоб "підготувати підґрунтя" для проведення псевдореферендумів на окупованих територіях за межами Луганська й Донецька.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...