У секретаріаті Верховної Ради лежать заяви про відставку за власним бажанням 37 нардепів. Арахамія переконує "слуг" Зеленського "досидіти до кінця"

За словами Марини Данилюк-Ярмолаєвої, більшість охочих скласти мандат уже давно не ходять на засідання парламенту.

Станом на 13 грудня в українському парламенті працює 401 депутат із потрібних 450, а у секретаріаті Верховної Ради заблоковані заяви про відставку 37 нардепів, які прагнуть скласти свої мандати. Такі цифри наводить у матеріалі для каналу "Еспресо" журналістка і політтехнолог Марина Данилюк-Ярмолаєва.

І додає, що загалом лише за 2023 рік 14 народних депутатів втратили мандати, і це абсолютний рекорд. Тож цілком зрозумілою, на думку журналістки, стала заява голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, в якій він пояснював колегам, чому вони мають працювати до завершення теперішньої каденції ВР.

"Люди мають досидіти до кінця", — заявив він.

Адже з тих 37 нардепів, заяви яких чекають на рішення, 27 "слуг народу", які давно вже не з'являються на засіданнях.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...