У селі Сибіру зі 150 солдатів, що поїхали воювати в Україну, 72 повернулись "200-ми", - розвідка

Росія не оголошує загальну мобілізацію, натомість кидає воювати жителів своїх віддалених регіонів. Так, в одному зі сіл у Сибіру воювати в Україну поїхало 150 людей - більшість з них повернулись у цинкових гробах передають Патріоти України.

Солдати з Сибіру повертаються "200-ми" з України

Про це 24 каналу повідомили джерела в розвідці. Однак росія продовжує шукати шляхи прихованої мобілізації та кидати своїх громадян як "гарматне м'ясо". Без відповідної підготовки та досвіду у цих "вояк" не має шансів вижити.

В одному із сіл у Сибіру воювати в Україну поїхало 150 осіб. 72 з них повернулися "200-ми", – розповіло джерело. У віддалених селах росії чоловіки частіше зголошуються їхати на війну, адже це чи не єдиний шанс заробити хоч якусь копійку, щоб було за що жити. Саме так росія поповнює сили своєї армії.

Однак серед охочих приєднатися до армії росії уже знають про значні втрати їх особового складу в Україні – приховувати масштаби втрат російській пропаганді все складніше.

Крім того, солдати окупаційних військ не можуть отримати обіцяних грошей або отримують суттєво менші суми, ніж домовлялися при підписанні контрактів. Тож і тієї єдиної мотивації росія позбавляє.

Втрати ворога колосальні

До слова, російська влада не збирається оголошувати загальну мобілізацію в країні. Цього просто бояться, адже такий відчайдушний крок означав би для росіян, що "все не йде за планом".

Тож ротації і відпочинок російським солдатам не світять. Тамтешні можновладці шукають шляхи, щоб відтягнути мобілізацію. Однак в окупантів уже усе "не за планом". Якщо не оголосять мобілізацію, воювати буде нікому. Адже втрати загарбників в Україні колосальні. Станом на 11 липня ЗСУ ліквідували щонайменше 37 тисяч окупантів.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...