У Сенаті США розповіли, коли очікують схвалення пакету допомоги Україні

Ухвалення пакету допомоги для України в 60 мільярдів доларів може відбутись протягом кількох наступних тижнів, заявила сенаторка США від Республіканської партії Джоні Ернст в інтерв'ю "Радіо Свобода" під час візиту до Києва в понеділок, 8 квітня, передають Патріоти України.

«Я очікую, що це відбудеться протягом кількох наступних тижнів, і ми будемо дуже-дуже наполегливо працювати, щоб забезпечити проходження пакета допомоги», — зазначила Ернст.

Вона зауважила, що підтримувала законопроєкт, який пройшов через Сенат у лютому. «Я пишаюся тим, що підтримую Україну, і вважаю, що цей додатковий пакет допомоги є надзвичайно важливим», — сказала Ернст.

Сенаторка також зазначила, що документ передали до Палати представників, де, на її думку, до нього внесуть кілька правок. На питання про надання допомоги в кредит вона заявила, що така схема «може спрацювати», адже більшість у Сенаті та Палаті представників США виступає за підтримку України.

«Якщо ви подивитеся на склад і Сенату, і Палати представників Сполучених Штатів, то переважна більшість підтримує Україну і хоче, щоб цей пакет був ухвалений. Є кілька фракцій, які не погоджуються з рівнем витрат на Україну, але, знову ж таки, загалом переважна більшість наших членів вважає, що потрібно підтримувати не лише заради України, а й заради нашої власної національної безпеки», — зазначила Ернст.

Ніяк інакше? Група Єрмака-Расмуссена назвала крайню дату вступу України в НАТО

четвер, 16 травень 2024, 6:22

Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України Єрмака-Расмуссена пропонує встановити чіткі часові межі вступу нашої держави до НАТО. Група підготувала пропозиції, в яких назвала крайню дату вступу України до Північноа...

"Не в останню чергу...": Путін пояснив призначення Білоусова міністром оборони РФ

четвер, 16 травень 2024, 5:58

Російський правитель Володимир Путін пов'язав призначення Андрія Білоусова міністром оборони РФ зі зростанням витрат на військову сферу. Пряма мова: "Новим міністром оборони призначено Білоусова Андрія Ремовича. Пов'язано це не в останню чергу з тим, щ...