У серіалі "Дикі" знайшли пропаганду "русского мира": "Квартал 95" потрапив у новий скандал

Студія "Квартал 95" потрапила у мовний скандал. У її новому серіалі "Дикі" українці знайшли пропаганду "русского міра". Відповідна інформація з'явилася на сторінці групи "Відсіч" у Facebook, передають Патріоти України.

У спільноті повідомили, що телеканал 1+1 запустив російськомовний серіал від "95-го кварталу", в якому "російське все". Зокрема, йдеться про мову героїв, офіційну документацію, написи на дверях чиновників, книги та титри.

"Серіал просто пахне "русским міром". Стаття 23-я закону про мову, яка набула чинності ще 16 липня 2021 року, зобов'язує телеканали демонструвати фільми виключно державною мовою", – сказано в повідомленні.

Також у спільноті додали, що показ цього та інших російськомовних фільмів та серіалів на "Плюсах", а також "інших олігархічних каналах" – грубе порушення закону про мову. Крім того, автори посту заявили, що 1 лютого о 13:00 йдуть на акцію "За ТБ українською!".

У коментарях користувачі підтримали цю позицію. "Є закон! Якщо влада його демонстративно не виконує, потрібна наша реакція", "Піпл дивиться тому, що хаває. А українці не дивляться, вони контролюють", "Не дивіться!", – пишуть у мережі.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...