"У серпні 2008 у Грузії вже рвонуло": Лавров вибухнув погрозами через плани України щодо НАТО

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров вибухнув погрозами у зв'язку з планами щодо вступу України і Грузії до НАТО. Він назвав такі наміри нібито "міною" в європейську безпеку і нагадав про п'ятиденну війну РФ і грузинської держави у 2008 році, що завершилася поразкою Тбілісі. Згідно з позицією Москви, розгортання сил Альянсу біля кордонів Росії є неприйнятним сценарієм, зазначають Патріоти України.

Таку заяву він зробив під час пленарної сесії засідання Ради міністрів закордонних справ країн ОБСЄ у Стокгольмі. За його словами, рішення саміту у Бухаресті, на якому країни Альянсу домовилися про те, що Україна та Грузія через певний час вступлять до НАТО, мовляв, є міною, закладеною в європейську безпеку.

Глава МЗС РФ сказав, що нібито результатом такої ситуації став російсько-грузинський військовий конфлікт у 2008 році. "Рішення бухарестського саміту НАТО квітня 2008 року про те, що Грузія та Україна стануть членами НАТО, - міна в саму основу конструкції європейської безпеки. Один раз у серпні 2008 року вже "рвонуло", коли перебував в ейфорії від НАТО-перспективи Михайло Саакашвілі зважився на авантюру, яка призвела до важких наслідків для самої Грузії і підвела ситуацію в сфері безпеки у Європі до небезпечної межі", - вважає Лавров. Крім того, він додав, що заяви, згідно з якими Росія не може казати іншим державам про неприпустимість подальшого розширення Північноатлантичного альянсу, це, мовляв, "гра з вогнем".

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...