У Севастополь звозять поранених та загиблих окупантів зі Зміїного, - ГУР Міноборони

В окупованому Севастополі місцеві шпиталі переповнені пораненими російськими військовими з острову Зміїний та інших регіонів України. В хірургії та травматології в палатах встановлюють по 40 ліжок через нестачу вільного місця. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки, передають Патріоти України.

Зазначається, що із 40 окупантів, які були відправлені на Зміїний, живими повернулося восьмеро. На півострові активно пропагують кампанію щодо донорства крові. При цьому керівників підприємств змушують відправляти працівників до пунктів здачі крові без попереднього проходження необхідного обстеження.

Також зростають темпи мобілізації. З "держпідприємств" забирають чоловіків для проходження служби в Херсонській та Запорізькій областях. Їм пропонують підписати контракт на термін від 3 до 12 місяців. Але точних гарантій того, що вони не будуть перенаправлені у більш гарячі точки, – не дають.

"Як показує практика, подібні обіцянки окупантами не виконуються. Багато полонених рашистів скаржаться саме на те, що попри обіцянки "виконувати виключно поліційні функції у захоплених населених пунктах", вони одразу опиняються на передовій", – пишуть в ГУР.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...