У Шотландії відбудуться військові маневри "Козацька Булава": Від ЗСУ візьме участь бригада "мазепинців"

«Мазепинці» та Королівський полк з Шотландії готуються до навчань «Козацька Булава»

«Мазепинці» (54 окрема механізована бригада імені гетьмана Івана Мазепи) та Королівський полк армії Великої Британії з Шотландії готуються до спільних навчань «Козацька Булава 21» (англ. «COSSACK MACE – 2021»), зазначають Патріоти України.

Про це повідомила пресслужба британської військової частини на своїй сторінці у Twitter.

Штаби української бригади та полку Об’єднаного Королівства декілька місяців готувались до цього заходу, а старт міжнародних навчань запланований на наступний тиждень.

Військові навчання мають поліпшити взаємосумісність між військовими формуваннями Великої Британії та України.

Під час навчання «Козацька Булава 21», що відбудуться на одному з загальновійськових полігонів в Україні, заплановано відпрацювання взаємосумісності багатонаціональних штабів, вивчення процесу прийняття військових рішень (МDMP), проведення оборонних та наступальних операцій під керівництвом багатонаціональних штабів.

Також вишкіл дозволить імплементувати найкращі практики ведення операцій з врахуванням досвіду, який українські збройні формування отримали під час проведення ООС (АТО).

У рамках цього міжнародного проєкту передбачається спільне планування та виконання операцій батальйонно-тактичного рівня.

З 29 березня по 02 квітня відбулась головна конференція з планування навчання, яка проходила на базі міжвидового центру підготовки підрозділів Збройних Сил України.

Окрім Збройних Сил України участь в навчаннях візьмуть українські прикордонники.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...