У Сєвєродонецьку армія РФ контролює смугу близько ста метрів, спливли нові подробиці

Російські війська змогли зайти в Сєвєродонецьк Луганської області і контролюють смугу близько ста метрів, але суттєво просунутись далі не змогли, заявив у спеціальному ранковому інформаційному ефірі Радіо Свобода голова Сєвєродонецької районної адміністрації Роман Власенко, передають Патріоти України

"Бої точаться на околицях Сєвєродонецька. З двох напрямків – Новоайдару та Старобільська ворог зміг зайти в Сєвєродонецьк, контролює близько ста метрів смугу. Суттєво просунутись більше не зміг, наші хлопці тривають оборону", – сказав Власенко.

За його словами, у Лисичанській громаді теж йдуть штурмові-наступальні дії, але вони все ще проходять на сільській місцевості, до Лисичанська не дійшли. "Використовується авіація, артилерія, але хлопці тримають оборону", – додав Власенко.

Він повідомив, що у Бахмутському напрямку з Попасною наступальні дії завершились поразкою росіян. "Наші хлорці трошки відкинули загарбників. Оточення нам поки не світить, але ситуація в Лисичанську і Сєвєродонецьку залишається складною", – сказав голова районної адміністрації.

Траса Лисичанськ-Бахмут – під контролем українських військових, але її постійно обстрілюють війська РФ, тому пересуватися нею небезпечно. "З артилерії вона (траса – ред.) прострілюється, але росіяни відкинуті близько 50 кілометрів від цієї дороги", – зауважив Власенко.

Власенко переконує, ситуація зараз "на піку", російська армія «кинула всі сили, які в них були, щоб оточити Сєвєродонецьк і Лисичанськ».

"Сьогодні 3 або 4 день, коли 24/7 місто під обстрілами, логістика дуже складна, нормально завезти гуманітарну допомогу, або забезпечити евакуацію нам не вдається. Є одиничні випадки, але системно немає можливості працювати по гуманітарній допомозі та евакуації", – зауважив Власенко.

Ситуація на Донбасі: Окупанти захопили Котлярівку та та просунувся біля кількох населених пунктів - DeepState (мара)

неділя, 5 травень 2024, 8:05

Російські війська на сходіокупували Котлярівку та вийшли на адміністративні межі Очеретиного. Зафіксовано просування біля інших населених пунктів. Про це у ніч проти неділі, 5 травня, повідомляє DeepState. . Зазначається, що окупанти просунулися біля...

"Є плани і на Львів, і на Київ": Самусь оцінив, чи може РФ знову піти у наступ на великі міста

неділя, 5 травень 2024, 7:37

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в ефірі телемарафону прокоментував слова представника ГУР Вадима Скібіцького про можливий наступ РФ на Суми та Харків. "Плани у росіян є. Плани є і на Київ, і на Львів. Оскільки вони б не починал...