У Сєвєродонецьку точаться напружені бої за центр міста. Окупантам не вдається відрізати шляхи постачання оборонців з "великою землею"

Частину Сєвєродонецька на Луганщині вже контролюють російські війська. Окупанти не можуть просуватися містом, бо там залишаються українські військові. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передають Патріоти України.

“Оточення місту не загрожує, є можливість виходу на Лисичанськ, єдине – вони просуваються у центр міста. Вуличні бої тривають”, – сказав Гайдай. За його словами, зараз у місті залишається приблизно 15 тисяч цивільних.

“Рашисти збираються “зачищати” громаду, кидають батальйон солдатів-вбивць на навколишні села – Сиротине та Борівське, підтягують туди важку техніку. Простішими словами – збираються мародерити та замітати сліди, руйнуючи та вбиваючи мирне населення”, – розповів Гайдай.

Він також повідомив, що вся територія вільної Луганської області під постійними обстрілами, ворог немає успіху у Тошківці, Золотому та на Лисичанському напрямку. “Трасу “Лисичанськ-Бахмут” орки не контролюють, але щільно обстрілюють, пересування нею – небезпечне”, – додав голова ОВА.

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...

Раніше вже були навчання": Євлаш пояснив, чи зможуть F-16 працювати у тандемі зі старою українською авіацією

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:30

Винищувачі F-16 зможуть виконувати маневри у комбінації зі старими бортами української авіації, такими як Су-27, МіГ-29. Подібні навчання вже проводились, передають Патріоти України з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі телема...