У Сєвєродонецьку, Тошківці й районі Врубівки йдуть бої, у Лисичанську багато поранених: Гайдай розповів про ситуацію на фронті

На Луганщині продовжуються активні бойові дії. Зокрема, в Сєвєродонецьку, Тошківці, одному з районів Врубівки тривають запеклі битви. Російські військові й надалі знищують населені пункти регіону, є багато постраждалих мирних жителів. Про це вранці, 15 червня, повідомив у Telegram голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передають Патріоти України.

За його словами, за останні два дні лише до лікарень інших регіонів країни госпіталізовано шістьох мешканців Лисичанська, а також двох із Золотого. "Стає важче, але наші військові стримують ворога відразу з трьох сторін. Захищають Сєвєродонецьк і не дозволяють просунутися до Лисичанська. А втім, росіяни близько, від чого страждає населення й руйнуються домівки", – написав він.

Минулої доби окупанти завдали ударів у районі колишнього заводу "Донсода" в Лисичанську. Пошкоджено споруди та кілька житлових будинків поблизу.

Вогонь противник відкривав і в бік "Склозаводу". Там зачепило щонайменше вісім будинків. У Гірному зруйновано 14 будинків. У Сєвєродонецьку солдати РФ вкотре влучили по "Азоту", пошкоджено прохідну підприємства. Багатоповерхівки, розташовані неподалік від заводу, стирають з лиця землі. "Противник слабший у вуличних боях, тому відкриває вогонь з артилерії, через що руйнуються наші будинки", – зазначив Гайдай.

У селах неподалік від Сєвєродонецька теж серйозні руйнування. Те, що вдалося зафіксувати за минулу добу, – шість будинків у Нирковому, чотири в Миколаївці, три у Вікторівці зруйновані. По Білій Горі, Устинівці та Метьолкіному противник завдав авіаудари.

Крім того, мінометами, артилерією та РСЗВ окупанти атакували Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Тошківку, Устинівку, Борівське, Метьолкіне, Білу Гору, Миколаївку, Врубівку. Невдалі спроби наступу ворога були поблизу Миколаївки та Золотого-3.

Раніше Генштаб повідомив про новий успіх ЗСУ в Сєвєродонецьку. Наразі там тривають бойові дії.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...