У скреп істерика: Зеленський запропонував залучити США до переговорів про Крим

У Кремлі відреагували на заяву Володимира Зеленського залучити США до обговорення питання Криму. Росія вважає неможливими жодні розмови про півострів, повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передають Патріоти України.

Безумовно, він дасть розгорнуті і послідовні відповіді на всі відповідні питання, які можуть ставитися. Як президент завжди робить – відкрито, конструктивно й абсолютно вичерпно, – змоделював відповідь Путіна Зеленському Пєсков.

Раніше президент України заявив, що США можуть допомогти Києву в поверненні Криму, тому хоче залучити їх до переговорів. Зеленський наголосив, що підніматиме питання про повернення Криму під час зустрічі у нормандському форматі 9 грудня. Він додав, що може отримати відмову розмовляти на цю тему.

Раніше у Кремлі повідомляли, що бажання Зеленського використовувати нормандський формат для обговорення Криму нереальне.

Зверніть увагу! Зустріч у нормандському форматі відбудеться 9 грудня у Парижі. Усі країни-учасниці вже узгодили цю дату. У її межах вперше можуть зустрітися Зеленський і Путін. До цього вони лише декілька разів говорили телефоном.

Як відбулася анексія Криму

  • Розпочалася у лютому 2014 року. Здійснювалася через організовані антиукраїнські виступи у містах Криму, блокаду та захоплення стратегічних об'єктів півострова і військових частин ЗСУ підрозділами російської армії.
  • У березні 2014 року у Криму відбувся невизнаний світом так званий «референдум» про статус півострова. Володимир Путін після його проведення одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Так Росія анексувала українську територію.
  • Україна, ЄС та США не визнали результати голосування цього «референдуму» та запровадили санкції проти Росії.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...