У скреп точно буде істерика: Байден визначив, хто представить США на саміті Кримської платформи

США на першому саміті "Кримської платформи" буде представляти міністр транспорту Пітер Буттіджедж. Цю інформацію, яку "Європейська правда" має з двох джерел, підтвердив також лідер кримськотатарського народу, народний депутат від "Європейської солідарності" Мустафа Джемілєв в інтерв’ю "Суспільному", повідомляють Патріоти України.

"Сполучені Штати направляють (в Україну) міністра транспорту, він досить впливова постать в Кабінеті міністрів США, це Піт Буттіджедж", - сказав Джемілєв. Також, за інформацією "ЄвроПравди", у Буттіджеджа буде статус спецпредставника Байдена. Офіційно Білий дім ще не оголошував, хто очолить американську делегацію.

Раніше тимчасовий повірений у справах США в Україні, помічник держсекретаря США Джордж Кент розповів, що президент США Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс не будуть присутні на першому саміті "Кримської платформи", та зазначив, що країну представлятиме член кабінету - але не уточнив, хто саме.

Одне з джерел ЄП наполягає, що поїздка віцепрезидентки Камілли Гарріс на саміт "Кримської платформи" була неможливою для США через те, що, за чинним внутрішнім розподілом обов'язків у Білому домі, Гарріс взагалі не опікується зовнішньою політикою - на відміну від своїх попередників, зокрема, віцепрезидента Пенса та віцепрезидента Байдена.


У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...