У "слуг" щось не зрослося: Апеляційний суд скасував скандальне рішення Окружного, котре повертало Коломойському акції "Приватбанку"

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким було задоволено позов кіпрської Triantal Investments та скасовано рішення Національного банку про визначення пов’язаних з "Приватбанком" осіб. Про це повідомляє пресслужба Національного банку. Також суд закрив провадження в цій справі, зазначають Патріоти України.

Компанія Triantal Investments Ltd., підконтрольна колишньому акціонеру "Приватбанку" Ігорю Коломойському, до націоналізації була власником 16,7362% акцій банку.

"... відповідно до позиції Великої Палати Верховного Суду рішення Національного банку про визначення осіб пов’язаними не може бути оскаржене в суді жодної юрисдикції", – зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Нагадуємо:

У квітні 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення у справі щодо процедури націоналізації "Приватбанку", яким повністю задовольнив позов Triantal Investments Ltd.

Зокрема, було задоволено вимоги позивача щодо скасування рішення Національного банку від 13 грудня 2016 року №105, яким було визначено перелік пов'язаних з "Приватбанком" фізичних та юридичних осіб.

Тоді в Нацбанку пояснювали, що рішення про перелік пов'язаних з банком осіб є одним з основних у процесі виведення у грудні 2016 року неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участю держави.

В ході цього процесу було проведено процедуру "bail-in", що полягає в обміні коштів, пов'язаних з банком осіб на акції банку з подальшим продажем Міністерству фінансів.


Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...