​У списку навіть Кабаєва і Арамович: Конгрес США розгляне нові санкції проти Путіна та всієї верхівки держави-агресора

У вищому законодавчому органі США розроблено ще один проект документа про санкції проти президента РФ Володимира Путіна, його оточення та низки високопоставлених російських чиновників. У списку, зокрема, фігурує олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики Аліна Кабаєва, яку в ЗМІ називають коханкою господаря Кремля, зазначають Патріоти України.

Автором законопроекту є представник Республіканської партії Джим Бенкс. Текст документу оприлюднило видання The Washington Post.

Крім Путіна, членів його сім'ї та Кабаєвої, санкції пропонується накласти ще на 35 громадян Росії, у тому числі на прем'єр-міністра Михайла Мішустіна, спікера Кремля Дмитра Пєскова, голову ЦВК Еллу Памфілову, голову Слідчого комітету Олександра Бастрикіна, директора ФСБ Олександра Бортнікова, Москви Сергія Собяніна та інших чиновників. Також обмеження передбачені для голів держкорпорацій, керівників ключових банків та великих бізнесменів.

До списку санкцій, наприклад, потрапили Олег Дерипаска та Роман Абрамович. Фігурують у ньому і відомі російські пропагандисти Володимир Соловйов та Маргарита Симоньян.

Крім персональних санкцій, конгресмен пропонує запровадити обмеження проти газопроводу "Північний потік - 2", заборонити американцям здійснювати будь-які операції з російським держборгом та визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Як уточнює газета, ініціативу Бенкса підтримали 38 сенаторів із Республіканської партії. Йдеться про членів парламентської групи RSC (Республіканський розслідувальний комітет).

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...