​У США ФБР розпочало обшуки в компаніях, пов'язаних з Коломойським

У Клівленді, штат Огайо, Федеральне бюро розслідувань США провело обшуки компаній, пов'язаних з українським олігархом Ігорем Коломойським, повідомляють Патріоти України з посиланням на cleveland.com. Це може бути пов'язнано зі свідченнями представників "Приватбанку" про відмивання сотень мільйонів доларів через цю структуру колишнім керівництвом. За такий злочин в США передбачений чималенький тюремний термін покарання.

Відзначається, що слідчі дії були проведені в One Cleveland Center - в офісі ріелторської компанії Optima в центрі Клівленда. Їй належать кілька будівель в місті, розповів агент ФБР Віки Андерсон.

Optima представляє собою конгломерат компаній, що мають інтереси в сфері нерухомості в Клівленді, в тому числі One Cleveland Center і 55 Building on Public Square.

За словами агента, вже є ордер на обшук в Майамі.

У статті наголошується, що влада Клівленда проводять широкомасштабне розслідування діяльності олігарха. Воно триває вже кілька років.

Optima Management Group близько десяти років тому придбала кілька будівель в Клівленді під керівництвом керуючого Хаїма Шоче. В останні роки її присутність на північному сході Огайо стало меншим.

Коломойський - акціонер Optima. Він і його партнери - найбільші гравці на місцевому ринку офісної нерухомості. За даними видання Miami Herald, на скупку тутешніх активів Optima витратила близько 250 млн доларів.

Партнери Коломойського з інвестицій в США - це Мордехай Корф (Мотти) і Урі Лейбер, вихідці з єврейської громади штату Флорида.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...