У США одним з варіантів закінчення війни в Україні вважають розпад РФ, - дипломат

Ексрадник державного секретаря США, дипломат Метью Брайза заявив, що в Штатах одним із варіантів закінчення війни в Україні розглядають розпад Російської Федерації, передають Патріоти України.

На думку дипломата, цілі Путіна щодо цього жахливого вторгнення й агресивної війни змінилися. Тепер це, ймовірно, фізичне і політичне виживання.

"Все це завдяки дивовижній мужності та ефективності українських військових і національній рішучості всього населення України. Путін отримував жахливі поради від своїх спецслужб на початку війни. Він думав, що зможе здобути швидку перемогу, захопивши Київ і обезголовивши уряд, натомість зазнав повної невдачі. І тепер він застряг у цій війні на виснаження, яку виграти не в змозі, а якщо він не може її виграти, то кінець його близько", - пояснив Брайза.

Він звернув увагу на те, що риторика США дуже змінилась від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Так, аналітики у Вашингтоні почали говорити та писати про можливий розпад всієї РФ.

"Раніше вони говорили щось на кшталт: "Ой, ми спровокуємо Путіна на ескалацію цієї війни, і він може застосувати ядерну зброю, а потім, навіть, напасти на територію НАТО", а тепер - "Росія розвалиться в результаті цієї невдалої війни". Тому я думаю, що мета Путіна у цій війні - вижити. Для цього він сподівається, що якщо кинути в бій достатню кількість російських солдатів, і навіть якщо загинуть десятки й сотні тисяч, це не матиме значення, тому що в кінцевому підсумку загине багато українців, постраждає економіка, цивільне населення не зможе більше терпіти й Україна нарешті капітулює", - додав він. Брайза наголосив, що, попри надії Путіна здобути перемогу таким чином, цього не станеться.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...