У США оприлюднили проект рекордного оборонного держбюджету: Окремий пункт стосується безпосередньо України

Сенат Конгресу США погодив рекордний оборонний бюджет на 847,3 млрд. доларів, включаючи 800 млн. доларів на військову допомогу Україні. Про це свідчить оприлюднений проект оборонного бюджету США.

"Нарощування допомоги Україні та НАТО. Проект розширює та модифікує ініціативу допомоги Україні у сфері безпеки та затверджує виділення додаткових 800 млн доларів допомоги у 2023 фінансовому році", - йдеться у проекті.

Зазначимо, що цей проект може стати найбільшим в історії США, якщо його схвалять конгресмени та сенатори, а потім підпише президент Джо Байден.

Крім допомоги Україні, у проекті передбачено виділення 6 млрд доларів на стримування Росії в Європі, а також продовжує заборону на військову співпрацю з РФ на п'ять років та можливе виключення Москви з міжнародних організацій, у тому числі з G20.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...