У США озвучили приблизні втрати армії РФ

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі оцінив втрати російської армії в "понад сто тисяч особового складу", передають Патріоти України.

"Востаннє, коли я публічно говорив про втрати росіян, я сказав, що вони перевищують 100 тисяч. Зараз скажу, що вони значно перевищують 100 тисяч. Росіяни зазнали колосальних втрат серед військових. Йдеться і про регулярну армію, і про найманців з групи "Вагнера" та інші сили, які воюють на боці росіян", – сказав Міллі на брифінгу після "Рамштайн-8".

Міллі також висловився про "часткову мобілізацію" Путіна. "Росія оголошувала мобілізацію. Вони хотіли зібрати 300 тисяч осіб. На мою думку, їм вдалось накопичити десь 200-250 тисяч. Тож вони замінюють людські втрати, але й ці втрати величезні", – додав генерал.

Американський воєначальник наголосив, що ЗСУ теж несуть великі втрати в особовому складі. "Велика кількість цивільних була вбита в результаті дій Росії – росіяни б’ють по цивільній інфраструктурі. Також було завдано значних економічних збитків, зруйновано енергетичну інфраструктуру. Українські військові теж зазнали значних втрат. Це дуже-дуже кривава війна, і з обох сторін є значні втрати. Саме тому я кажу, що рано чи пізно це в певний момент завершиться за столом переговорів, аби настало завершення війни", – сказав Міллі.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....