У США побоюються, що Україна вдарить з ATACMS по РФ, а Путін нападе на країну НАТО, - NYT

Україна наполягає на тому, щоб США надали ракети ATACMS для HIMARS з дальністю пуску до 300 кілометрів, які допоможуть наносити удари по окупованому Росією Криму, передають Патріоти України.

Однак американська влада вважає, що Київ отримує достатньо зброї. У Вашингтоні побоюються ударів українцями такими ракетами по ворожих цілях на російській території, після чого Путін може напасти на одну з країн НАТО.

У матеріалі The New York Times йдеться про те, що Пентагон дотримується точки зору, згідно з якою Україні не потрібні такі далекобійні ракети, оскільки українські війська добре воюють. Тому з наданням ATACMS поки що не поспішають.

"Після вторгнення Росії в Україну США направили українським військовим низку обладнання на загальну суму в мільярди доларів. Але одна потужна зброя під назвою Армійська тактична ракетна система (ATACMS) стала частиною дискусії про межі підтримки США свого союзника", - зазначає видання.

Вказується, що ракети більш далекого пуску можуть використовуватися не тільки на базі РСЗВ американських HIMARS, але і установок M270, які дали Німеччина і Британія. Ракети дозволяють вражати цілі на відстані 300 кілометрів.

"Українські офіційні особи кажуть, що ракета може допомогти їм повернути Крим і ту частину країни, яку Росія захопила у 2014 році. Але чиновники Пентагону наполягають, що вони вже дають Україні зброю, яка їй найбільше потрібна: керовані реактивні системи залпового вогню GMLRS. А цього тижня високопоставлений чиновник Пентагону заявив, що керовані ракети, які США направили ЗСУ тисячами, можуть досягти більшості їхніх цілей, навіть у Криму", - пишуть американські журналісти.

Також в матеріалі сказано – Білий дім стурбований тим, що Україна може завдати удару 300-кілометровою ракетою ATACMS по ворожих цілях в глибині РФ. І тоді Путін може піти на ескалацію війни і навіть вторгнутися до сусідньої країни Північноатлантичного альянсу. "Ми намагаємося уникнути Третьої світової війни", - цитує NYT президента США Джо Байдена.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...