У США порахували кількість жертв у разі ядерного удару по Москві і Санкт-Петербургу

Згідно з моделюванням, проведеним виданням Newsweek за допомогою сервісу Nukemap, ядерна гравітаційна бомба B61-13 потужністю 360 кілотонн може завдати істотної шкоди Москві з 12,6 млн жителів. Число загиблих від ядерного удару новою бомбою Пентагону оцінюється в 311 480 осіб, а поранених - 868 860 осіб, передають Патріоти України.

Кожен, хто знаходиться в радіусі трохи більше 3 км від місця вибуху, зазнає впливу настільки високого рівня радіації, що помре протягом місяця, а 15% тих, хто вижив, пізніше помруть від раку, пише Newsweek.

За даними Nukemap, приблизно в 3 км від місця вибуху бомби впадуть будівлі, виникнуть пожежі. Все, що знаходиться в радіусі приблизно 1 км від місця вибуху, буде знищено вогненною кулею.

Якщо бомба B61-13 буде скинута на Петербург, її ефект може виявитися ще більш руйнівним: загине близько 360 150 осіб, буде поранено 685 930 осіб.

США створять нову ядерну гравітаційну бомбу - деталі

США оголосили, що продовжили розробку нової версії ядерно-гравітаційної бомби. Бомба під назвою B61-13 мала б потужність, подібну до B61-7, виробленої з 1960-х років, і замінила б деякі старі зразки гравітаційних бомб.

Помічник Міністра оборони з космічної політики Джон Пламб заявив, що розробка нової бомби "відображає мінливе середовище безпеки і зростання загроз з боку потенційних супротивників". Пламб додав, що Штати зобов'язані використовувати всі можливості для стримування і, при необхідності, реагування на стратегічні атаки.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...