У США розповіли, коли Україна отримає обіцяні зенітно-ракетні комплекси NASAMS

У Пентагоні повідомили, що раніше анонсовані зенітно-ракетні комплекси NASAMS будуть доставлені в Україну вже у жовтні-листопаді цього року. Про це повідомила американська журналістка Кейтлін Дорнбос у Twitter, передають Патріоти України.

Чиновник Пентагону заявив, що система ППО NASAMS буде в Україні «в найближчі 2−3 місяці». Це пояснюється тим, що NASAMS не надходять із запасів США, а мають виготовлятися та закуповуватися спеціально для України.

Передачу ЗРК NASAMS Україні США анонсували ще 1 липня в рамках пакета військової допомоги Україні на суму 820 млн доларів.

Йдеться про дві батареї NASAMS.

Зазвичай до складу батареї NASAMS входять три вогневі взводи (54 ракети), об'єднаних в інформаційну мережу.

Завдяки тому, що протягом 12 секунд можна випустити всі 54 ракети батареї по різних цілях, її використовують для захисту авіабаз, морських портів, населених пунктів, військових сил. Комплекс ефективний проти БПЛА, гелікоптерів, крилатих ракет та літаків.

NASAMS у цифрах:

  • Максимальна дальність ураження 25—50 км
  • Максимальна висота ураження 15—25 км
  • Максимальна швидкість ракети 4900 км/год
  • Вартість однієї батареї близько $65 млн

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...