У США розробили систему БПЛА Phoenix Ghost спеціально для України

Військово-повітряні сили США розробили спеціально для України нову систему безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost. Вона має задовольнити потреби наших військових, передають Патріоти України.

Про це повідомив офіційний представник Пентагона Джон Кірбі, пише CNN. До нового пакету допомоги США Україні включено понад 120 таких систем БПЛА.

"Він забезпечує можливості, аналогічні безпілотним системам серії Switchblade – аналогічні можливості, але не такі самі", – сказав Кірбі. Він уточнив, що Phoenix Ghost розробили відповідно до вимог української сторони.

У Пентагоні зазначили, що для користування цією новою системою БПЛА потрібна мінімальна підготовка досвідчених операторів БПЛА, Міністерство оборони США зараз пропрацьовує ці вимоги з українськими військовими.

Крім того, у цьому пакеті допомоги Штати врахували також потребу України у гаубицях, які потрібні нашим військовим для ведення бойових дій на Донбасі. Цими артилерійськими системами додатково оснастять п'ять українських батальйонів.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...