У США свій розрахунок: Офіцер армії Ізраїлю оцінив, чи реально підготувати пілотів ЗСУ на F-16 за 4 місяці

Майор резерву армії оборони Ізраїлю Віктор Верцнер заявив, що українські пілоти цілком можуть навчитися керувати винищувачами F-16 за чотири місяці, передають Патріоти України.

"18 місяців – це не терміни для досвідчених пілотів, це терміни для пілотів, які ніколи не літали, зокрема на реактивних винищувачах", – наголосив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Верцнер розповів, що в Ізраїлі для підготовки пілота виділяють 3 роки інтенсивного навчання з нуля. Терміни перекваліфікації на іншу модель літака становлять біля шести місяців.

"Це означає, що 18 місяців – це терміни навчання людей, які в усякому разі не літали на винищувачах. Наприклад, терміни перекваліфікації в Ізраїлі з однієї моделі літака на іншу, західних моделях літаків, це близько півроку. Тому, мені здається, якби це (підготовка українських пілотів за 4 місяці – ред.) не було реальним, то Вашингтон би не підтверджував такі терміни", – резюмував майор резерву армії оборони Ізраїлю.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...