У США визначилися, як протистоятимуть Росії та Китаю у разі Третьої світової війни

У США заявили, що зараз саме в Україні вирішується питання, чи розпочнеться Третя світова війна. У той же час американська влада зазначила, що за найгіршого сценарію Сполучені Штати не зможуть самостійно протистояти Росії та Китаю, передають Патріоти України.

У Конгресі попереджають, що США необхідно зробити низку кроків, щоб посилити обороноздатність країни. Про це йдеться у звіті Комісії з питань національної оборонної стратегії Конгресу США.

Пентагон за доктриною може вести війну лише проти одного сильного противника, а в протистоянні одночасно з Китаєм та Росією шансів у американських військ мало. У зв'язку з цим у звіті йдеться про те, що у випадку Третьої світової війни США повинні будуть розраховувати на допомогу союзників.

Також Комісія з національної оборонної стратегії попередила, що глобальні ризики, з якими зіткнулися США, є найнебезпечнішими з 1945 року. У той же час Вашингтону рекомендують вдатися до рішучих кроків, щоб баланс сил перестав неухильно зміщатися на користь Китаю.

У звіті також згадується російсько-українська війна у контексті підготовки нових форм конфліктів та швидкої інтеграції технологій. Комісія зазначає, що повномасштабні конфлікти потребують значного нарощування можливостей оборонно-промислового комплексу, а також використання старих систем озброєння у сучасних умовах.

Крім того, у звіті йдеться, що витрати на оборону США не повинні збільшити дефіцит бюджету. Тому вони мають йти разом із запровадженням нових податків та реформою витрат на соціальні потреби, які доведеться скоротити.

При цьому Комісія з національної оборонної стратегії акцентувала, що поточна американська доктрина оборони застаріла і уникає ризиків. Тому владі США рекомендували відмовитися від довгострокових розробок, які потребують значних витрат, зосередившись на масовості.

"Міноборони США має невідкладно переглянути всі основні системи озброєнь з урахуванням майбутніх викликів з пріоритетом у маневреності, сумісності та виживання. Необхідно вкладати більше в оборону у космічному та кіберпросторі, які стануть ще однією площиною бойових дій", – йдеться у звіті.

Документ говорить про те, що американські війська мають розширити свої можливості у протиповітряній обороні, протидії БПЛА, можливостям РЕБ та далекобійного вогню. При цьому в морському протистоянні США повинні спиратися на можливості флоту завдавати масованих ударів із використанням безпілотних платформ у поєднанні з боєприпасами великої дальності.

Щодо війни в Україні, американська комісія з питань національної оборонної стратегії заявила, що Сполучені Штати мають розгорнути ширшу присутність в Україні задля отримання досвіду та активного впровадження нових технологій на сучасному полі бою.

Бої в Курській області РФ: У Курчатові, де знаходиться АЕС, вночі чули непоодинокі вибухи. Повідомлялося про ракетні атаки. Росіяни панікують через загрозу "другого Чорнобиля"

середа, 7 серпень 2024, 7:21

: У місті Курчатов Курської області РФ увечері у вівторок, 6 серпня, пролунали вибухи. Звук був чутний у районі, де розташована Курська АЕС, повідомили російські Telegram-канали. . Так, у соцмережі з'явилися ролики із камер відеоспостережень. На них о...

Росія тисне на п'яти напрямках на сході: Селезньов розповів про небезпеку на фронті

середа, 7 серпень 2024, 6:56

Збройні сили Російської Федерації спробують посилити тиск на декількох напрямках на фронті. Зокрема, основний осередок бойових дій - схід України. Про це повідомив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі FREEДОМ, передають П...