У США закуплять для ЗСУ ракети з лазерним наведенням і безпілотники-розвідники, - Пентагон

Пентагон розширить постачання комерційної зброї і військової техніки в Україну. На $136 млн закуплять безпілотні літальні апарати, ракети з лазерним наведенням, біноклі. Нове озброєння вже незабаром відправлять до України. Про це повідомляє The Washington Post, передають Патріоти України.

Зброя та техніка, які будуть закуплені в американських компаній, є окремою категорією військової допомоги, ніж величезна кількість озброєнь, які Сполучені Штати вже надали Україні з наявних запасів Пентагону.

Цей раунд включає 70-міліметрові ракети на суму $22,6 млн, відомі як удосконалена система високоточної зброї, які можна запускати з вертольотів, і $17,8 млн у вигляді додаткових безпілотників Switchblade, які при озброєнні можуть бути запущені в російську бронетехніку та військові формування.

За словами офіційних осіб, Пентагон також придбає ручні безпілотні літальні апарати Puma на $19,7 млн. Про це рішення було спочатку оголошено минулого місяця.

Біл ЛаПланте, заступник міністра Пентагону із закупівель та матеріально-технічного забезпечення, заявив журналістам у п'ятницю, що міністерство оборони має схвалене Конгресом фінансування у розмірі $300 млн, яке можна витратити на наявну у продажу військову техніку.

Окремо, сказав ЛаПланте, Пентагон веде переговори з оборонними підрядниками про заміну тисяч зенітних ракет Stinger та протитанкових ракет Javelin, вже поставлених Україні зі своїх запасів.

"Ми щодня контактуємо з промисловістю по мірі розвитку наших вимог, - сказав ЛаПланте, - і [адміністрація Байдена] продовжуватиме використовувати всі доступні інструменти для підтримки Збройних сил України перед лицем російської агресії".

Як зазначає видання, заява ЛаПланте була першою з двох заяв Пентагону, в яких викладалася додаткова підтримка України, оскільки її сили розгортаються для захисту від спроби Росії захопити більше території на Донбасі. Офіційні особи заявили, що окремий пакет допомоги - артилерійські снаряди, контрартилерійські радари, обладнання для радіоелектронного пригнічення та інше обладнання - на $150 млн - був розроблений для потреб, характерних тільки для бойових дій на Донбасі.

Обладнання, що закуповується в оборонних фірм США, має низку можливостей. Вдосконалена система високоточного ураження, наприклад, працює шляхом перетворення недорогих боєприпасів на керовану зброю. Сили США використовували її для збільшення вогневої потужності, властивої різним літакам, включаючи вертольоти й винищувачі.

За словами представників міністерства оборони, Switchblade, які також називають "дронами-камікадзе", вимагають невеликої підготовки для роботи і вже довели свою ефективність проти російських збройних сил. Очікується, що розвідувальні безпілотники Puma розширять можливості України зі збору розвідданих.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...