У США затримали екс-співробітника ФБР через зв'язок з російським олігархом

Правоохоронні органи США заарештували екс-співробітника ФБР через його зв'язки з російським олігархом Олегом Дерипаскою, який раніше потрапив під американські санкції, інформують Патріоти України.

За даними ABC News, йдеться про Чарльза Макгонігала, який був спеціальним агентом у внутрішній розвідці Бюро і займався контррозвідувальними операціями.

Його затримали в суботу вдень після прибуття в аеропорт Кеннеді, після подорожі екс-розвідника в Шрі-Ланку. Повідомляється, що Макгонігал намагався допомогти Дерипасці обійти американські санкції шляхом виключення його зі списку осіб, яких стосуються обмеження.

Макгонігал офіційно закінчив працювати у ФБР у 2018 році. За час своєї кар'єри він відзначився участю в розслідуванні про зв'язок передвиборної кампанії колишнього президента США Дональда Трампа 2016 року з Кремлем.

За даними ЗМІ, зв'язок між Макгонігалом та Дерипаскою уряд США виявив в рамках вивчення ділових відносин колишнього розвідника з особистим помічником олігарха.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...