У США з'явився ще один свідок телефонної розмови Трампа і Зеленського, - The New York Times

Ще один співробітник розвідки розмірковує, чи подавати власну викривальну скаргу щодо розмови президентів США Дональда Трампа і України Володимира Зеленського та давати свідчення у Конгресі.

У Сполучених Штатах Америки з'явився ще один свідок телефонної розмови президентів США Дональда Трампа і України Володимира Зеленського. Про це повідомляє видання The New York Times, передають Патріоти України.

"Другий співробітник розвідки, який був стривожений через справи президента Трампа з Україною, розмірковує, чи подавати власну викривальну скаргу та давати покази перед Конгресом", - повідомляє видання з посиланням на двох поінформованих осіб.

Як стверджує The New York Times, цей посадовець має більше інформації про події, ніж перший інформатор - співробітник ЦРУ, який поскаржився, що Трамп використовував свої повноваження, аби змусити українську владу провести розслідування стосовно його політичних опонентів. У підсумку це призвело до ініціювання започаткування процедури імпічменту стосовно Трампа, нагадує видання.

Одне з джерел повідомило, що другий посадовець був серед осіб, яких опитував генеральний інспектор розвідувальної спільноти США Майкл Аткінсон, щоб підтвердити твердження першого інформатора. При цьому, у п'ятницю, 4 жовтня, Аткінсон поінформував конгресменів про те, як він обґрунтовує доповідь інформатора. Як зазначає видання, нова скарга, особливо від особи, яка більше знає про телефонну розмову президентів США і України, потенційно сприятиме збільшенню довіри до доповіді першого інформатора-співробітника ЦРУ.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...