"У Стамбулі росіяни казали, що готові вивести війська на позиції 23 лютого": Арестович зробив несподівану заяву

Україна та Росія у березні провели переговори у Стамбулі. Тоді Росія буцімто заявила, що була готова відвести свої війська на позиції станом на 23 лютого. Відповідну заяву зробив позаштатний радник глави Офісу Президента Олексій Арестович, передають Патріоти України.

Водночас він наголосив, що є позаштатним радником глави ОП і не має реальної інформації. Арестович зазначив, що в березні про переговори у Стамбулі просила російська сторона, а не українська. Також, як сказав радник глави ОП, росія і зараз дуже сильно просить про переговори.

"Взагалі у мене немає ніякої реальної інформації. Я суджу по непрямих даних. У мене ж немає доступу до державних таємниць", – сказав Арестович.

Арестович підкреслив, що дізнався про те, що Росія була готова відвести війська, не від члена української делегації.

Що відомо про переговори між Україною та росією

Україна з перших днів вторгнення Росії намагалася зупинити війну завдяки дипломатії. У Києві навіть погодилися провести переговори на кордоні з Білоруссю, яка надала Росії свою територію для агресії проти України.

Також українські та російські делегації зустрічалися у Стамбулі. Зокрема, в Туреччині відбулася тристороння зустріч за участі міністрів закордонних справ України, Туреччини та Росії. У Стамбулі українська сторона передала росіянам свої пропозиції щодо закінчення війни. Однак у Кремлі проігнорували пропозиції та продовжили військову кампанію.

Росія відкрито вимагає в України територіальних поступок і ставить ультиматуми. Через це у Києві вирішили призупинити переговори. В Офісі Президента констатували що наразі немає підстав для відновлення переговорів з окупантами. Також у МЗС України заявили, що для відновлення переговорів потрібно змінити ситуацію на фронті.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...