У столиці Афганістану біля будівлі російського посольства пролунав потужний вибух

Біля будівлі посольства РФ в Кабулі стався вибух. Терорист-смертник підірвав себе. Кількість жертв та травмованих в результаті підриву наразі встановлюють правоохоронці, передають Патріоти України.

Трагічна подія сталася в понеділок, 5 вересня, на вулиці Дар-уль-Аман у місті Кабул. Зазначається, що вибух стався, коли багато афганців стояли перед посольством, щоб заплатити за візи.

Спочатку ЗМІ повідомляли, що вибухнуло безпосередньо біля воріт посольства, проте, як пише RT Arabic, терорист підірвав себе біля повороту до будівлі посольства. Метою атаки була група студентів. Повідомляється, що кількість загиблих може досягати 20 осіб.

Нападника застрелили озброєні охоронці, коли він наблизився до воріт. "Нападник-смертник, не досягнувши мети, був застрелений охоронцями російського посольства (Талібан)... інформації про жертви поки немає", — сказав Reuters Мавлаві Сабір, глава поліцейського округу, де стався напад.

Росія є однією з небагатьох країн, які зберегли посольство в Кабулі після того, як Талібан захопив країну більше року тому. Хоча Москва офіційно не визнає уряд Талібану, вони вели переговори з офіційними особами щодо угоди про постачання бензину та інших товарів.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...