У стилі "Привида Києва": Під Кривим Рогом відбулася повітряна дуель між літаками РФ і України

Поблизу міста Апостолово, неподалік Кривого Рогу, який регулярно стає метою ракетних атак окупанта, сталася повітряна битва між українським бомбардувальником та ворожим винищувачем. Про це повідомляє оперативне командування "Південь", передають Патріоти України.

Звичайно, сили були спочатку нерівні, тому що будь-який винищувач вважається набагато маневренішим, ніж представник класу бомбардувальників, які не призначені для повітряних боїв.

Тому ворог уже передчував легку перемогу і випустив по українському літаку крилату ракету класу «повітря-повітря». Проте український пілот-«віртуоз» зумів ухилитися від рашистської ракети і тим самим зберіг літак.

«Майстерність нашого пілота проявилася у віртуозному ухиленні від атаки», — повідомляють у командуванні.

На жаль, відео видовищного маневру українського пілота не записувалося зі зрозумілих причин. Але, мабуть, маневр був на рівні легендарного «Привида Києва». Завдяки майстерності та мужності бійців ЗСУ ворог продовжує зазнавати значних втрат. Їх озвучили у Генштабі ЗСУ.

Загальні бойові втрати окупантів на 20 червня орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 33800 (+200 за добу);
  • танків — 1477 (+9);
  • бойових броньованих машин — 3588 (+11);
  • артилерійських систем — 749 (+4);
  • РСЗВ — 238 (+3), а також велика кількість іншої техніки.

За даними відомства, минулої доби війська РФ зазнали найбільших втрат на Бахмутському та Запорізькому напрямках.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...