"У світі такого ще не було": РФ випустила по Україні всі види ракет

Росія застосувала всі види своєї ракетної зброї, завдаючи удари по Україні. "Ніде в світі такого ще не було, і ми робимо все можливе, щоб відбити ці атаки", - розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Гнат під час брифінгу, передають Патріоти України.

Він зазначив, що противник вже 2,5 місяці не залітає в повітряний простір України і змінив свою тактику. "Діє з території Білорусі, території Росії, Чорного і Каспійського морів, запускаючи крилаті ракети і перш за все вражає цивільні об'єкти і гине мирне населення", - розповів Гнат.

Що стосується ракетного озброєння, яке противник застосовує, то, за словами представника Міноборони, РФ перейшла насамперед на ракети радянського виробництва.

"Багато вже йде розмов про те, що вичерпуються запаси противника, високотехнологічних ракет таких, наприклад, як "Калібр". Противник економить таку високоцінну техніку, для того, щоб загрожувати далі всьому світу. Тому ми бачимо такі ракети як Х-22, Х-39, Х-31, які все частіше застосовуються за різними напрямками", - сказав він.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...