У "свіжих" російських ракетах знаходять іноземні компоненти попри санкції Заходу, - Повітряні сили

Ракети і дрони, якими Росія завдає ударів по Україні, містять іноземні компоненти. Хоча проти цього запроваджені численні санкції у всьому світі. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, з уламками від російських ракет працюють спеціалісти центрів досліджень. Вони проводять аналіз обладнання, яке знаходять всередині ворожих ракет. Зокрема, там фахівці виявляють багато компонентів іноземного походження, виробництво яких Росія не могла б налагодити у себе.

"Країнам Заходу, виробникам показували, що ось ракета, ось дрон, ось запчастина, ось фірма яка її робить. На жаль, продовжують такі запчастини якось доходити до країни-окупанта. Мова ж не тільки про "Шахеди", але й про інші товари військового призначення, які Росія продовжує виготовляти", - сказав Ігнат.

Він наголосив, що багато ракет, гелікоптерів, літаків, які сходять з конвеєра в Росії, потребують сучасних технологій, яких у самій РФ немає.

"Росія не має таких технологій сьогодні і виробництв, щоб їх створювати самій. Тому санкції потрібно не лише оголошувати, але їх потрібно контролювати, дотримуватись і впливати на цей процес усім разом, всім світовим лідерам, які можуть на це вплинути", - підкреслив Ігнат.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...