"У сина в кімнаті дах повністю зняло": Мати 17-річного пораненого у Дніпрі розповіла про перші хвилини після ракетного удару окупантів (відео)

У ніч проти вівторка, 4 червня, росіяни атакували Дніпро крилатими ракетами Іскандер-К, унаслідок чого наразі відомо про вісьмох постраждалих. Місцеві жителі розповіли Суспільному про перші хвилини після ракетного удару РФ, передають Патріоти України.

У Людмили постраждав 17-річний син та чоловік. Жінка зазначила, що вдома під час атаки була вся родина, а саме вона, двоє дітей, чоловік та мати. Людмила повідомила, що її сина мають прооперувати, оскільки йому перебило перенісся.

«Я прокинулася вікна зачинити. Одне вікно встигла зачинити, друге — ні. Чую: свистить. Друга дитина спала поруч, не знаю як, але чоловік встиг винести дитину на кухню. Вибуховою хвилею все винесло, квіти полетіли… У сина (в кімнаті - ред.) дах повністю зняло, стіни полопалися, гараж пошкоджений, авто пошкоджене», — зауважила вона.

Дніпрянин Олександр також був вдома під час атаки РФ. Він зранку почув два вибухи. «Почули проліт ракети. І сильний вибух. Було відкрите вікно — вилетіла москітна сітка в палісадник. Скло лишилося ціле, поламало люстру. Зразу ж другий проліт — і удар. Посипалася штукатурка, з’явилися тріщини на штукатурці, на стінах. У сусідів уламки шиферу встрягли в землю, як кинджал. Я був у квартирі, підскочив з дивану. Будинок підстрибнув на місці», — зазначив чоловік.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...