У Сирії ліквідували іранського офіцера, який відповідав за дрони та ракетну програму: Тегеран звинувачує Ізраїль

У Сирії в районі Дамаска ліквідували високопоставленого офіцера "аерокосмічного командування Корпусу вартових Ісламської революції" Дауда Джафарі. Іран звинуватив у його вбивстві Ізраїль, передають Патріоти України.

Як заявили в КВІР, офіцер перебував у Сирії як військовий радник, пише NEWSru. У його автомобіль було закладено вибуховий пристрій, який привели в дію дистанційно.

"Сіоністи відповідатимуть за цей злочин", – заявили представники Корпусу вартових. Примітно, що у веденні аерокосмічних військ КВІР перебувають як безпілотні літальні апарати, так і ракетні війська Корпусу.

Дауд Джафарі – нагороджений у 2016 році, коли був у чині полковника КВІР, за участь в операції із захоплення американських моряків у Перській затоці.

Нагадаємо: 14 листопада Ізраїль завдав ракетного удару по авіабазі "Шайрат" у Сирії, яку використовували військові Ірану та Росії. Удару було завдано по злітно-посадковій смузі. Внаслідок ракетного удару двоє військовослужбовців загинули і троє отримали поранення.

Державне інформагентство стверджує, що всього було запущено чотири ракети, але "сирійська ППО відбила ракетну агресію Ізраїлю" і збила кілька ракет.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...