"У ситуації з Кримом Путін загнав себе у глухий кут": Військовий експерт пояснив нюанси

Останнім часом дедалі частіше на тимчасово окупованому українському півострові вибухають і горять військові аеродроми, склади. Раніше Путін погрожував у разі спроби звільнення Україною Криму мало не ядерною зброєю. Але наразі він майже нічим не відповідає на так звану "бавовну" у Криму. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "Фактам", передають Патріоти України.

"А Росія і не може відповісти. Для того щоб дати "жорстку відповідь" на "бавовну" у Криму, треба визнати, що все це відбувається завдяки Україні. Вони не можуть цього визнати. Тому що таке визнання може для Путіна означати поразку. Він же казав, що Крим — це святиня, це скрєпи. Хіба може Україна обстрілювати святиню? Російське суспільство такого зізнання не зрозуміє. Це виходить, що Путін офіційно визнав би, що не може захистити "святиню"? Для Путіна це буде політичною катастрофою", - зазначив експерт.

Відповідаючи на запитання, якщо Україна піде звільняти Крим, в Росії все одно замовчуватимуть цей факт, Жданов заявив наступне: "Відверто кажучи, не знаю. Річ у тім, що Путін загнав себе в глухий кут, оскільки сьогодні в Росії править не він, а ідеологія, яку він творив 20 років. Путін навіть мобілізацію у своїй країні оголосити не може, тому що російське суспільство вважає російську армію найсильнішою у світі. Як пояснити суспільству, що потрібно встати з дивана, вимкнути телевізор і йти у військкомат рятувати ситуацію в Росії".

Тому, за словами Олега Жданова, Путін і не може визнати, що Україна може знищувати військові цілі у Криму. "Він же казав, що Крим — це непотоплюваний авіаносець. А що виходить? На захопленому півострові регулярні повітряні тривоги, якась "бавовна" невідомого походження…", - зазначив експерт.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...