У теперішнього керівництва держави інші пріоритети: Лише 40 млн доларів та два роки роботи відділяло і відділяє Україну від створення далекобійного ЗРК, котрий створив би дієву противагу атаці з неба

Російська авіація та ракетні війська можуть практично безкарно руйнувати Київ ,Харків, Одесу, Дніпро та Львів, бо режим Зеленського практично нічого не фінансує вітчизняні програми ВПК протиповітряної оборони

Питання чим замінювати застарілі радянські ЗРК залишається відкритим

ДККБ "Луч" запропонувало два проекти ЗРК середньої та більшої дальності, з огляду на завершення експлуатаційних строків радянських комплексів вже у перспективі найближчих 5-10 років, зазначають Патріоти України.

Але попри потребу лише у 40 млн доларів та двох років на створення комплексу з дальністю знищення цілей близько 100 км, та розуміння потреби створення вітчизняного ЗРК, поки грошей на цю розробку у державі не знайшлось. Про це в інтерв’ю Defense Express розповів Генеральний конструктор-Генеральний директор ДП ДККБ "Луч" Олег Коростельов.

"Те, що створення вітчизняного ЗРК середньої та більшої дальності є актуальним, поступово розуміють усі, включно з Міноборони. Але вся справа - у фінансуванні, від цього залежить все", - повідомив очільник ДККБ "Луч".

Водночас одним з варіантів створення вітчизняного ЗРК, теоретично, могла б бути співпраця із західними компаніями. Цей варіант дійсно дозволяє значно пришвидшити розробку комплексу та набути нових компетенцій завдяки партнерству. Проте за весь цей час жодна західна компанія не запропонувала розпочати спільну роботу над ЗРК середньої та більшої дальності.

"Щодо співпраці із закордонними виробниками зенітних ракетних комплексів, то за весь час ніхто нічого не пропонував. Ні MBDA, ні Safran, ніхто не пропонував щось робити разом.

Розмови навіть не було про те, що вони будуть постачати озброєння, а ми - обслуговувати. Не те, що про варіант спільної роботи, коли вони постачають, наприклад, ракету, а ми додаємо власний комплекс. Ніхто з такими пропозиціями не виходив, ані на ДККБ "Луч", ані на "Укроборонпром" взагалі. Думаю, причини прості - ринок, конкуренція та взагалі питання виживання компаній, як нашої, так і західних", - підкреслив Олег Коростельов.



"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...