У тому числі - стягування зброї у білоруську "Зябрівку": Залужний із канадським колегою обговорили ситуацію на фронті

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний обговорив із Начальником штабу оборони Збройних сил Канади Дональдом Ейром перебіг війни з російськими окупантами. Ситуація на фронті є напруженою, але повністю контролюється нашими захисниками. Про це генерал-лейтенант розповів канадському колезі під час телефонної розмови 16 серпня, передають Патріоти України.

Залужний звернув увагу генерала на те, що занепокоєння української сторони також викликає розташування ракетних систем уздовж державного кордону з боку Білорусі, зокрема на аеродромі "Зябрівка".

"Зауважив, що по всій лінії фронту противник продовжує наступати. При цьому здійснює близько 700-800 обстрілів наших позицій щодня, застосовуючи від 40 до 60 тисяч боєприпасів. Основні зусилля зосереджує на витісненні наших військ із Донецької області. Найбільш напружена ситуація зараз на напрямку Авдіївка-Піски-Марʼїнка", – інформує Залужний.

Він наголосив, що окупанти продовжують обстрілювати мирні міста та села України. Найбільше страждають від ворожих обстрілів Миколаїв, Харків, Марганець, Нікополь, Березнегувате.

Головнокомандувач ЗСУ подякував генералу Ейру за допомогу, яку Україні надає Канада, особливо у підготовці українських військовослужбовців. "В умовах важких бойових дій ми відчуваємо брак викладацького складу, адже всі, хто може тримати зброю і вміє воювати, перебувають у бойових порядках. Усвідомлення того, що є такі друзі, які підставляють плече, допомагає наближати перемогу", – резюмував Залужний.

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...