У тому числі Ротару: Зеленський зробив сімох видатних українців "національними легендами" (відео)

Президент України Володимир Зеленський у неділю, 22 серпня, нагородив сімох видатних українців новою державною премією "Національна легенда України". Церемонія нагородження транслювалася на сторінці Офісу президента в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Мною започатковано нову державну нагороду Національна легенда України. Щорічно ми будемо відзначати наших видатних співвітчизників, які досягли вершин в галузі культури, спорту, науки. Сьогодні перші нагороди отримали сім видатних українців, сім великих імен, сім національних легенд", - заявив президент.

Перші премії отримали футболіст Олег Блохін, співачка Софія Ротару, художник Іван Марчук, поет Юрій Рибчинський, балерина Олена Потапова, хореограф Мирослав Вантух.

Також нагороду "Національна легенда України" отримав посмертно композитор Мирослав Скорик. Президент вручив нагороду його дружині.

Національна легенда України - що за премія

До 30-ї річниці Дня Незалежності України Зеленський затвердив відзнаку Національна легенда.

Цю нагороду дають громадянам України, а також іноземцям та особам без громадянства за особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові, за вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров'я, а також за активну благодійну та громадську діяльність.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...