У Трампа є всі шанси на перемогу: Мережко оцінив, чи можуть США відмовитись від підтримки України і якою буде роль Венса

США навряд чи відмовляться від підтримки України навіть у разі, якщо президентські вибори у цій країні виграє Дональд Трамп. Ексцентричний бізнесмен та кандидат у президенти США, який заявляє, що "зупинить війну за один день" і команда якого озвучує "мирні плани" з примусу України до "мирних переговорів" з Росією, дуже швидко зрозуміє, наскільки нежиттєздатний цей задум, передають Патріоти України

Також українцям поки не варто панікувати через те, що віце-президентом при президентові Трампу стане Джеймс Девід Венс, який регулярно виступає проти підтримки України. Прогноз щодо того, чого чекати Україні у разі перемоги Трампа, у коментарі OBOZ.UA зробив народний депутат України, голова парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

Він переконаний: хто би не став новим президентом США, Україна має продовжувати працювати і наводити аргументи, щоб республіканці зрозуміли необхідність подальшої допомоги Україні.

"Я не вірю, що США відмовляться від допомоги українцям. Так, Трамп може спробувати це зробити, але як тільки він почне стикатися з реальністю, то зрозуміє, що ситуація дещо інша. Те, що він зараз заявляє, це розраховано на певну аудиторію, на те, щоб отримати більше голосів. Реальна політика почнеться тільки після виборів, якщо йому вдасться їх виграти. Коли він сформує свою команду та розбереться, що відбувається. І тільки після цього ми зрозуміємо, чого насправді він прагне", – зазначив Мережко.

Він також вважає, що "мирний план", який нині проштовхують представники команди Трампа, є нежиттєздатним, і це дуже швидко зрозуміє й сам президент-республіканець.

"На мій погляд, Трамп дуже швидко зрозуміє, що план, який озвучують нібито від його імені, є нереальним з однієї простої причини: Путін не зацікавлений у мирі, не зацікавлений у справжніх і конструктивних переговорах. Коли він та його команда це зрозуміють, то все може дуже швидко змінитися", – прогнозує Мережко.

Водночас депутат вважає, що нині передчасно панікувати через те, що на посаду віце-президента Трамп у разі перемоги збирається призначити Венса, котрий блокував допомогу Україні.

"Насправді посада віцепрезидента має більш символічне значення, ніж реальний вплив у американській політичній системі. Тобто якщо беремо зовнішню політику, то він фактично жодної ролі не відіграє. Тому я вважаю, що зарано хвилюватися з приводу кандидатури Венса, що він буде намагатися просувати якісь "мирні плани з російським присмаком" і так далі. Просто це не його компетенція", – зазначив Мережко.

Натомість куди більше впливатимуть на американську підтримку України ті, хто обійме посади держсекретаря США і радника з питань національної безпеки.

"Щодо Венса, то так, я дивився його інтерв'ю, де він каже багато неприємних речей для України. Зокрема, він не вірить, що можливо повернути кордони 91-го року та заявляє про позаблоковий статус для України. Також він проти допомоги Україні, тому що вважає, що краще зосередитись на соціальних питаннях у США та протидії КНР. Треба визнати, що його персона є загрозливою для України та її інтересів, але не варто перебільшувати його значення сьогодні", – резюмував голова парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Вдало "приземлись"? У Якутії зник вертоліт зі співробітниками ФСБ

п’ятниця, 19 липень 2024, 11:28

В Якутії РФ ведуть пошуки вертольота Robinson R44II, який зник після спрацьовування аварійного маяка в Алданському районі, передають Патріоти України. Деталі: За даними видання, про інцидент повідомили у Східно-Сибірській транспортній прокуратурі РФ. П...

Зеленський заявив, що Україна може погодитися на дипломатичне врегулювання війни

п’ятниця, 19 липень 2024, 10:56

Здійснюючи тиск на Росію, можна погодитися на дипломатичне врегулювання війни в Україні –-не завжди території відвойовуються силою, передають Патріоти України з посиланням на інтерв’ю BBC президента України Володимира Зеленського. Він сказав, що весь ...