У Трампа намічаються нові проблеми? У США затримали близьких до Джуліані бізнесменів, причетних до скандальних справ в Україні

У США заарештовали близьких до Рудольфа Джуліані бізнесменів Ігоря Фрумана та Лева Парнаса, які допомагали йому зі справами в Україні. Про це повідомляє WSJ, передають Патріоти України.

За інформацією видання, двоє американських бізнесменів радянського походження були затримані в середу, 9 жовтня, пізно ввечері за кримінальним звинуваченням в порушенні правил фінансування виборчих кампаній.

За словами людей, знайомих зі справою, вони постануть перед судом у четвер, 10 жовтня. Зазначається, що в 2018 році Фруман і Парнас представили адвоката Дональда Трампа Рудольфа Джуліані декільком нинішнім і колишнім українським топ-прокурорам для обговорення справи сина Джо Байдена.

Крім того, Парнас і Фруман працювали над відставкою посолки США в Україні Марі Йованович, яку Трамп звільнив навесні 2019 року. Саме вони розповіли республіканцеві Піту Сессіонсу, що Йованович демонструє упередженість проти президента в приватних бесідах. Пізніше він надіслав листа держсекретареві Майку Помпео з проханням про відсторонення експосолки.

Після цього Парнас і Фруман передали пожертвування на кампанію Сессіонса. Також бізнесмени фінансували інші республіканські кампанії, в тому числі - Дональда Трампа.

Нагадаємо, 6 вересня комітет з розвідки Палати представників США опублікував скаргу співробітника американської розвідки на телефонну розмову президента Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування по компанії Burisma, з якою пов’язаний син Джо Байдена Хантер. Фактів прямого тиску на Зеленського в документі немає.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...