У Трампа втягують Порошенка до передвиборчих розбірок у Сполучених Штатах

Екс-президент України, за словами Рудольфа Джуліані, був "хрещеним батьком дітей сина Джо Байдена" і не тільки.

Рудольф Джуліані. Фото: Рейтерс.

Радник Дональда Трампа Рудольф Джуліані назвав екс-президента Петра Порошенка «хрещеним батьком» людей Байдена в Україні. Про це він заявив в інтерв’ю The Daily Beast, передають Патріоти України.

«Як щодо 5 мільйонів доларів від одного з найбільш нечесних людей в Україні? Чому Джо роздає гроші Україні і підкуповує українського президента?» – сказав Джуліані.

Європейський союз надав Україні кредит у розмірі 1,2 мільярда доларів на початку минулого року, а до цього, в 2014 році, Конгрес схвалив пакет кредитів у розмірі 1 мільярда доларів для України. Казначейство США також підтримало кредитні гарантії на 2 мільярди доларів в 2015 році.

«Пам’ятайте, що це були не просто 1,2 мільярда. Вони збиралися оголосити дефолт без цих 1,2 мільярда. Вони були в розпачі!» – впевнений Джуліані.

Далі Джуліані стверджує, що Байден мав гарантії за кредитом, якщо тільки президент не звільнив головного прокурора, який розслідував справи компанії, де працював син Байдена. Порошенко, за словами Джуліані, навіть був «хрещеним батьком дітей хлопця». За словами радника Трампа, гроші, які отримав Порошенко, за всіма законами можна назвати підкупом.

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...