"У цю похмуру річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим - це Україна! Разом протистоятимемо російській агресії": Байден потужно виступив з нагоди 7-ї річниці початку окупації півострову

Президент США Джо Байден заявив про підтримку України у її протистоянні з РФ, зазначають Патріоти України.

"Сьогодні сім років тому Росія порушила міжнародне право, норми, за якими сучасні країни взаємодіють одна з одною, а також суверенітет і територіальну цілісність сусідки України, коли вторглася в Крим", - йдеться у заяві президента США, опублікованій на сайті Білого дому.

За словами Байдена, сьогодні Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну та її союзників та партнерів, як і з самого початку конфлікту.

"У цю похмуру річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим - це Україна", - наголосив президент США.

Він наголосив, що США не визнають і ніколи не визнають анексію півострова.

"Ми будемо виступати разом з Україною проти агресивних дій Росії. Ми продовжуватимемо працювати над тим, щоб притягнути Росію до відповідальності за її зловживання та агресію в Україні", - йдеться у заяві.

Також президент США згадав про Революцію гідності, в ході якої "український народ зіткнувся на Майдані зі снайперським вогнем і силовиками та вимагав нового початку для своєї країни".

"Сполучені Штати все ще вірять в обіцянку України, і ми підтримуємо всіх, хто працює над мирним, демократичним та процвітаючим майбутнім своєї країни", - заявив Байден.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...