У Туреччині прийняли на озброєння важкий ударний безпілотник Akinci

Турецькі військові отримали важкий ударний безпілотник Akinci розробки консорціуму Baykar Makina. Як повідомляє TRT World, він встиг здійснити більше 875 тестових польотів. Безпілотник планують розмістити на кораблі «Анадолу», повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Туреччина розробляє власні ударні безпілотники з початку нульових. У 2016 році турецькі військові отримали перші два таких апарати. Ними стали Anka-S від національної компанії TAI. Після цього Туреччина стала шостою країною в світі з ударними безпілотниками на озброєнні після США, Китаю, Ірану, Пакистану та Ізраїлю.
Baykar Makina почала попереднє проектування Akinci в середині 2018 року, а до початку 2019 приступила до його розробки. Це низкоплан з двома турбодизельними двигунами, потужність кожного з яких складає 450 кінських сил. Його максимальна злітна маса - 4,5 тонни, а розмах крила - 20 метрів. Він може нести озброєння масою до 1,3 тонни, в тому числі 450 кілограмів у внутрішньому відсіку озброєння і 900 кілограмів - на зовнішній підвісці.
З озброєння Akinci отримав ракети класу «повітря-поверхня» MAM, коректовані бомби і крилаті ракети SOM з дальністю понад 250 кілометрів. Безпілотник оснастять радаром з активною фазованою антенною решіткою, системами радіоелектронної боротьби і обладнанням супутникового зв'язку для управління і передачі розвідувальної інформації.
Передбачалося, що Akinci зможе перебувати в повітрі до 24 годин. Але на випробуваннях він провів в польоті 25 годин і 26 хвилин з вантажем 1,36 тонни. Він пролетів 7,5 тисячі кілометрів і побив рекорд турецької національної авіації по висоті польоту, піднявшись на 11 тисяч 582 метри.
Церемонія прийняття важкого ударного безпілотника до складу збройних сил Туреччини пройшла 29 серпня. До цього часу безпілотник встиг зробити більше 875 випробувальних польотів. Передбачається, що Akinci розмістять на кораблі «Анадолу», який турецькі військові вирішили перетворити в плавучий носій ударних дронів.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...