У Туреччині скасували концерт проросійської піаністки Валентини Лисиці, яка виступала в окупованому Маріуполі

У Стамбулі скасували виступ піаністки Валентини Лисиці через підтримку війни в Україні. Колаборантка, яка народилася в Києві, активно підтримувала війну на Донбасі і навіть отримала паспорт так званої "ДНР". Про скасування концерту Лисиці в Мережі повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар, передають Патріоти України.

"Виступ так званої артистки Валентини Лисиці у Стамбулі скасовано. Щойно отримав офіційного листа від турецької сторони. Дана особа, яка публічно набула псевдогромадянство однієї із окупованих територій України, нещодавно зіграла "концерт" в Маріополі на тлі обстрілів "Азовсталі" та відкрито підтримує Росію у війні проти України, не буде представлена на престижних музичних заходах в Туреччині", - написав посол.

Він додав, що в цьому конкретному випадку культура не може бути поза політикию, тим паче що її країна-агресор використовує у пропаганді та виправданні своїх злочинів.

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...