У Туреччині скасували концерт проросійської піаністки Валентини Лисиці, яка виступала в окупованому Маріуполі

У Стамбулі скасували виступ піаністки Валентини Лисиці через підтримку війни в Україні. Колаборантка, яка народилася в Києві, активно підтримувала війну на Донбасі і навіть отримала паспорт так званої "ДНР". Про скасування концерту Лисиці в Мережі повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар, передають Патріоти України.

"Виступ так званої артистки Валентини Лисиці у Стамбулі скасовано. Щойно отримав офіційного листа від турецької сторони. Дана особа, яка публічно набула псевдогромадянство однієї із окупованих територій України, нещодавно зіграла "концерт" в Маріополі на тлі обстрілів "Азовсталі" та відкрито підтримує Росію у війні проти України, не буде представлена на престижних музичних заходах в Туреччині", - написав посол.

Він додав, що в цьому конкретному випадку культура не може бути поза політикию, тим паче що її країна-агресор використовує у пропаганді та виправданні своїх злочинів.

Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

субота, 27 липень 2024, 6:20

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За останні два-три тижні Росія застосувала д...

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...