У Туреччині збудували корпус корвета "Гетьман Іван Мазепа" для ВМС України (фото)

У столиці Туреччини на верфі RMK Marine побудували корпус майбутнього флагмана Військово-морських сил ЗСУ — Гетьман Іван Мазепа. Про це повідомляє портал TurDef, передають Патріоти України.

Зараз майбутній корвет перебуває в сухому доці. На його борт уже нанесли назву Гетьман Іван Мазепа і номер F 211.

18 серпня президент України Володимир Зеленський присвоїв корвету класу Ada, що будується у Туреччині для Військово-морських сил ЗСУ, ім'я гетьмана Івана Мазепи.

Ada — тип ракетних корветів, розроблених для ВМС Туреччини. Судна такого класу призначені як для патрулювання у відкритому морі, так і для протичовнових операцій.

Водночас у їхній конструкції передбачені принципи стелс-технологій. Проєкт по будівництву двох суден такого типу для України розпочався у 2021 році. За домовленостями корвети мають увійти до складу ВМС ЗСУ у 2024-му.

Як розповіли у командуванні ВМС, на зазначених корветах будуть розміщені:

  • комплекси ППО малої дальності;
  • сучасна система бойового керування;
  • навігація;
  • радіолокаційна станція;
  • гідролокатор для пошуку та виявлення підводних човнів;
  • система РЕБ тощо.

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...